Αρχική » Τάξεις » Ε » Εκπαιδευτική επίσκεψη

Ο διευθυντής Πέτλης Βασίλειος και ο σύλλογος διδασκόντων σας καλοσωρίζουν στην ιστοσελίδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Καλή περιήγηση!!!

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης στις 14/11/2023 επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησαν στο θέατρο Αριστοτέλειον τη θεατρική παράσταση Παραμύθι χωρίς όνομα της Π. Δέλτα.   

Το έργο η συγγραφέας το τοποθετεί σε μία χώρα του παραμυθιού, που όμως ξέρουμε ότι για αυτήν είναι η Ελλάδα, μία ιδέα, ένα άπιαστο όνειρο, το ιδεώδες της πατρίδας.

Όπως η ίδια λέει: θέλω να μιλήσω στα ελληνόπουλα και να τα κάνω να συλλογιστούν πώς και σήμερα έχουν μία πατρίδα που είναι δυστυχισμένη και έχει ανάγκη από την αφοσίωση πολλών ατόμων που είναι ο καθένας μας!

Το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΌΝΟΜΑ μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε εποχή. Είναι μία αλληγορική ιστορία διδακτική εύκολα κατανοητή. Η Πηνελόπη Δέλτα παρουσιάζει, τον πρωταγωνιστή της, το Βασιλόπουλο δηλαδή το νέο ελληνόπουλο. Εκείνος που θα ζητήσει να βρει τη δύναμη να αναγεννηθεί ψάχνοντας την αλήθεια μέσα του χωρίς να ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους.
Παράλληλα μας διηγείται μία ιστορία που έχει μέσα όλη της την αγάπη για τα
παιδιά και τις αξίες που θέλει να τους εμφυσήσει αλλά και να τους διασκεδάσει
με κωμικούς τρόπους που μόνο αυτή ξέρει να εφευρίσκει.