Αρχική » Τάξεις » Α » Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Ο διευθυντής Πέτλης Βασίλειος και ο σύλλογος διδασκόντων σας καλοσωρίζουν στην ιστοσελίδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Καλή περιήγηση!!!

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Έδεσσας, ΚΕΠΕΑ και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Μπέττυ Φράγκου με τίτλο ¨Υδάτινες διαδρομές, υδάτινες σκέψεις, υδάτινες μέρες”.

Στο πλαίσιο της δράσης προσεγγίσαμε  θέματα σχετικά με το νερό, όπως τη σημασία των υδάτων για την ανθρώπινη ζωή, την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, την  εξοικονόμηση του νερού, τον κύκλο του νερού κ.α. Αναλυτικότερα, η Α΄τάξη ασχολήθηκε με τον κύκλο του νερού με παραμύθια, παζλ και πειράματα. Έφτιαξε αφίσες με μηνύματα, ζωγράφισε τον ποταμό της Έδεσσας κι ολοκλήρωσε τις δράσεις με τη δημιουργία ενός ποιήματος. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄τάξης ενεργοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις έγραψαν και εικονογράφησαν  το δικό τους παραμύθι  για να  αναδείξουν τη σπουδαιότητα αλλά και τη μοναδικότητα του δικού τους ποταμού. Το παραμύθι θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  Online Flipbook (heyzine.com) Η Δ΄ τάξη με τη σειρά της δημιούργησε έναν χάρτη της διαδρομής που διασχίζει ο ποταμός, από τις πηγές του ως και τους καταρράκτες. Τον χάρτη συνόδευσαν με ένα ποίημα που εμπνεύστηκαν με σκοπό να αναδείξουν τις ομορφιές του. Όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας, να συνομιλήσουν με παιδιά από άλλα σχολεία της πόλης   και να γράψουν τα μηνύματά τους για την ανάγκη διαφύλαξης του σπουδαίου αυτού αγαθού.
Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί:   Μανώλη Πετρούλα, Πίνδη Βασιλική και Μπόπτση Εύη.